Košarica

0

Vaša košarica je prazna

V trgovino

Z rastlinami do bojšega počutja

:3PG Group d.o.o. 0 Komentiraj
Z rastlinami do bojšega počutja

Ste razdražljivi in ste pogosto pod stresom? Bi se želeli bolj sprostiti pa iščete pravi način? Stres lahko odpravljate na veliko različnih načinov. Med njih spada meditacija, telesna aktivnost, sprehodi v naravo, glasba in vse dejavnosti ob katerih se počutite sproščene in zadovoljne. Za boljše počutje pa lahko poskrbijo tudi rastline. Bi želeli vedeti katere?

Sivko poznamo prav vsi. Uporabljali so jo že dolgo pred nami. Ima vrsto zdravilnih lastnosti. Nas pomirja, kadar smo vznemirjeni. Pomaga tudi proti nespečnosti in prav tako zdravi prebavne motnje živčnega izvora. Sivkini cvetovi in eterično olje lajša krče pri močnem kašlju in astmi. Sivka je zelo znana tudi po tem da odganja molje in druge insekte. V kolikor nimate vrta, jo lahko posadite v naše žepke ali lončke in jo postavite kar na balkon ali teraso.

Aloe vero poznamo pod imenom čudežna rastlina. Dobila ga je zaradi številnih zdravilnih lastnosti. Iz Aloe vere je pripravljeno veliko različnih pripravkov za kožo, saj nanjo vpliva blagodejno. List lahko preprosto prelomite in gel iztisnete na kožo. Pomagal vam bo pri izpuščajih, aknah, pa tudi za oskrbo opeklin ali ran, saj pomaga zaustaviti krvavenje. Primerna pa je tudi za spalnico, saj čisti zrak in tako dobro vpliva na vaš spanec.

Poznate eno izmed kraljic med začimbami? To je poprova meta. Je trajnica in enostavna za vzgojo, zato jo lahko gojite na vsakem vrtičku ali balkonu. Vsebuje veliko vitaminov in mineralov in ima sproščujoč vpliv, saj zmanjšuje stres. Odlična je tudi za prebavila, deluje pa tudi protibakterijsko in protivirusno. Uporabljamo jo lahko kot čaj ali dodamo v razne osvežilne napitke. Nekateri pa jo uporabljajo tudi pri pripravi sladkih in pa slanih jedeh.

Ena najbolj osnovnih začimb pa je zagotovo bazilika. Za okus jo lahko dodamo k prav vsem jedem, a ima tudi zdravilne lastnosti. Pomaga pri prebavi in spodbuja delovanje želodca. Prav tako preprečuje črevesne krče in pozitivno vpliva na ravnovesje črevesne mikroflore. Pripravite si jo lahko tudi kot čaj, saj pomaga ljudem s težavami blage depresije in nervozami.

Obstaja še veliko drugih rastlin, ki imajo zdravilne učinke, ali pa samo blagodejno vplivajo na nas. Vsekakor pa lahko vse rastline posadite v naše žepke, lončke in torbe. Lahko jih imate na terasi, balkonu ali pa v poljubnem prostoru vašega doma. Začimbe lahko imate na primer pri roki v kuhinji, rastline, ki čistijo zrak pa v spalnici ali dnevni sobi. Seveda pa zelo pridejo prav tudi v »domači pisarni«, saj povečujejo produktivnost.

 

                                  

Related post